Sponsor Bulmak İçin İletişim Gücünüzü Arttırmaya Odaklanın!

Sponsorluk, her türlü kavram kargaşası içinde bir çok kişinin dilinde. Her şey için sponsor arar olduk. :))

Her şey için değil de gerçekten markalara bir iletişim vaadi sunan platform sahiplerine özel faydalı bir post hazırladık.

Sponsor bulmanın püf noktaları (1)

Sponsor arayışına başlamadan önce ilk yapılması gerekenin sunum olduğu söylenir her yerde fakat markaya sunacağınız ve onları ikna etme noktasında elinizi güçlendirecek bir iletişim vaadiniz yoksa istediğiniz kadar uçan kaçan sunumlar yapabilirsiniz. Çok bir kıymeti olmayacaktır.  İşte tam da bu noktada size sunumdan önce atılması gereken bir kaç adımdan bahsetmek isterim. Bunlardan en önemlisi ise platformunuzun iletişim kapasitesini arttırmaktır.

Başlayalım,

  1. PLATFORM NEDİR?

Hep lafını ettiğimiz bu PLATFORM nedir diyenler için, öncelikle platform derken neyi kastettiğimiza açıklık getirelim.

PLATFORM : Sponsorluk iletişiminde kullanılan ve sponsor olunan şeye verilen genel bir terimdir. Markalar için iletişim vaadi barındıran her türlü GİRİŞİM , OLUŞUM, KURULUŞ, ETKİNLİK , YAYIN vs… bu kavramın içinde kendisine yer bulabilir. Bunları örneklerle çoğaltacak olursak,

Spor Federasyonları – Spor Kulüpleri – Bireysel Sporcular – Etkinlik – Dernekler – Proje Sahipleri – Tiyatro – Sergi – Gezi – TV, Radyo Programı – Sosyal Medya kanalları – Üniv ve Lise kulüpleri vs… şeklinde uzatabiliriz.

 

2. SPONSORLUK ANA GELİR KALEMİNİZ OLMAMALI!

Sponsorluk, ana gelir kalemi değildir!

Sponsorluk bir yan gelir kalemidir ve günün sonunda tüm karınızı sponsorlar üzerinden yaparsanız, hedeflerinize ulaşamayabilirsiniz.

 

 

3. SPONSORLUK ARAYIŞINA BAŞLAMADAN ÖNCE HEDEFLERİNİZİ NET OLARAK BELİRLEMELİSİNİZ!

Sponsorlardan beklediğimiz geliri ve organizasyonel ihtiyacımızı ayni ve nakdi ölçülerde gerçekci bir şekilde belirlemeli, ve bunu, bir hedef tablosu haline getirmeliyiz.

Unutmayın! Bütün parayı sponsorlardan kazanamazsınız… Gerçekci olun!

 

 

4. PLATFORMUNUZA MARKA GÖZÜ İLE BAKIN!

Kendinizi markanın yerine koyun, ve bir sponsorluk fırsatından markanızın iletişimi adına neler beklerdiniz, not alın! Bu bakış açısı ile eksik gördüğünüz yerleri düzeltin ve geliştirin.

 

 

5. İLETİŞİM GÜCÜNÜZÜ ARTTIRIN!

Etkinliğiniz, 1000 kişiye ulaşıyorsa, bunu 10.000 kişinin duyabileceği yönde iletişim çalışmaları yapın, iletişim kapasitinizi ne kadar geliştirirseniz, markalar tarafından o kadar dikkat çekersiniz.

 

 

6. İLETİŞİM GÜCÜNÜZÜ ARTTIRABİLMEK İÇİN 3 ÖRNEK!

Üzerinde sponsor logolarının bulunduğu, etkinlik görselinizi sergilemek ve daha fazla görünürlük elde etmek için kendinize işbirlikçi ve destekçiler bulun,

  • Belediye’den billboard,
  • TV – Radyo – Gazete medya sponsorluğu,
  • İnflucer post ve hikaye paylaşımı…

 

 

Bu kilit adım, sponsorluğunuzun doğru bir şekilde değerlemesini (fiyatlandırmasını) yapabilmeniz ve doğru ROI (Return on İnvestment) oranları ile markaları ikna etme şansınızı arttıracaktır.

Yorum Yap